VLEES van de BIO VARKENS 

bekijk alle opties hieronder: vleesaandeel, varkenspakket, losse verkoop, heel varken

Bestellen doe je via de webshop of via mail. 

vers verkoop data verschijnt op de homepagina, diepvries kan je afhalen na afspraak. 


 VLEES-AANDEEL (varken, lam en kip)

je kan je nu inschrijven voor 2024 tot eind maart

Via ons jaarlijks vlees-aandeel kan je een langer engagement aan gaan met de boerderij en ondersteun je de mee de boerin. Zo ben jij zeker van de afkomst van jou vlees en wordt je meer betrokken bij de boerderij.


De varkens, lammeren en kippen voor het vleesaandeel worden verdeeld onder de aandeelhouders. 1 varken wordt onder 14 deelnemers verdeeld, 1 lam wordt onder 3 deelnemers verdeeld. De vleeskippen mikken we op +/- 7 kg of 4 kippen.

Het idee van gemeenschapslandbouw is dat we niet alleen delen in de opbrengst, maar ook in de risico's. Als er iets gebeurt dat buiten onze macht ligt zoeken we samen naar een oplossing die voor iedereen werkt.    


10 kg varkenvlees = 2 x 5 kg = €17.35/kg x 10 kg  = €173.5

start 1 ) 5 kg af te halen 21/22 januari 2024 

start 2) eind maart begin april (exacte datum wordt nog gecommuniceerd

5 kg lamsvlees = €24.50/kg x 5kg = €122.5

5 kg af te halen op een van de 2 afhaalmomenten tussen september en november

+/- 5 kg = +/- 1/3 lam 

7 kg kippenvlees = +/- 4 hele vleeskippen*

= €14.50/kg x 7kg = €101.50

2 kippen af te halen in de lente, 2 kippen af te halen in de zomer.  

*kippen kunnen versneden worden aan kleine meerprijs

1 VLEES-AANDEEL = 1 x vlees voor 2 personen/week 

(voor een volledig jaar)

  22 kg/jaar = 0.420 g/week 

TOTAAL = +/- 22 kg/jaar = €397.50/jaar **

Deelnemers van het vleesaandeel hebben als optie om bij hun lam of varkensdeel ook eens een speciale snede op maat te bestellen aan dezelfde basis prijs van het lam. Zo kan je voor een speciale gelegenheid eens experimenteren met iets anders. 


Dit is het 3de jaar dat we een vleesaandeel doen, dus het is ook nog een beetje zoeken naar de juiste formule, maar samen komen we er wel uit. Heb je een 1-persoons of oneven huishouden, dan kan je half aandeel (bij)bestellen. een half aandeel is alles gedeeld door 2.  


specifieke tijd/data van de komende ophaalmomenten worden via mail tijdig doorgestuurd zodra deze vastliggen. 

Je kan je jaarlijks vlees aandeel ophalen op onze boerderij de Forestree (Schelle) of bij VremdVeld (Boechout) of tussen paasvakantie en kerstvakantie bij PAKT (antwerpen, diepgevroren)

** als de voederkosten terug ineens massaal stijgen zullen (>10% ,zoals in 2022) wij genoodzaak zijn om een kleine extra bijdrage te vragen per aandeel.   

 

Varkensvleespakket - 5 kg - € 89.75 (€17.95/kilo)

Een varken wordt mooi verdeeld onder ongeveer 14 mensen. Zo blijft er niet over van het varkentje en wordt alles mooi benut.

Er zit een beetje van alles in. Zo kan je van al het lekkers proeven dat een varken te bieden heeft.

Wat zit er in een pakket: chipolata’s, braadworsten, koteletten, lapjes, gebraad (500 g) OF stoofvlees (500 g), spek natuur, spieringkoteletten, hamburgers, gehakt …

Losse Verkoop

Hiervoor houden we 1 à 2 varkentje opzij. Deze is enerzijds voor mensen die graag is een grotere of speciale snede willen. Voor bijvoorbeeld de grillmasters onder ons.


Zo kan je bv. een grotere ham of stuk lende bestellen (€19.00/kg) , een groot stuk buikspek (€18/kilo) om traag te garen, een schouder voor pulledpork (€19/kilo), hele schouder met bot €17.50/kilo).


Anderzijds voor zij die graag een kleinere bestellingen doen of specifiek iets willen

Losse verkoop is over het algemeen duurder dan de pakketjes, omdat we bij de pakketjes mooi een varken kunnen delen over 14 mensen en bij de losse verkoop blijf je met stukjes zitten.


Gebraad /spiering, varkenslapjes (€19/kg) / spek natuur, gehakt (€18/kg), chipolata’s, braadworst, hamburgers, kotelet, stoofvlees (€18.5/kg)/ varkenshaasje (€25/kg)/hammetje (€16.50/kg)/ varkenspoten (€8/kg) / lever (€9/kg) / bandvet (€3/kg)/ zwarte pensen (18.50/kg)….

Je geeft je bestelling door via mail. 

Heel Varken

Met een groep vrienden of familie kan je een heel varken bestellen. Als je een heel varken bestelt, kan je dit helemaal op maat laten uitbenen. Zalig toch! 


gemiddeld komt er minstens 70 kg vlees van een van onze varkens. 

Voor een heel varken uitgebeend en verpakt betaal je €1155 (+/-€16.50/kg). 


een heel varken onversneden komt op €945(+/-€13.50/kg)

Heb je hier interesse in? mail ons dan !