VLEES van de BIO VARKENS 

Afhaalmoment zondag 9 oktober '22 - tussen 11.30-14 uur - forestree boerderij 

(bekijk alle opties hieronder: vleesaandeel, varkenspakket, losse verkoop, heel varken)

 VLEES-AANDEEL (varken, lam en kip)

opnieuw inschrijven pas vanaf 2023

sinds dit jaar gaan we ook van start met een jaarlijks vlees-aandeel. Op deze manier kan je een langer engagement aan gaan met de boerderij en ondersteun je de mee de boerin. Zo ben jij zeker van de afkomst van jou vlees en wordt je meer betrokken bij de boerderij.


De varkens, lammeren en kippen voor het vleesaandeel worden verdeeld onder de aandeelhouders. 1 varken wordt onder 14 deelnemers verdeeld, 1 lam wordt onder 3 deelnemers verdeeld. De vleeskippen zal het eerste jaar zijn en daar mikken we op +/- 6 kg of 4 kippen.


Het idee van gemeenschapslandbouw is dat we niet alleen delen in de opbrengst, maar ook in de risico's. Soms kan door omstandigheden het ook eens zijn dat er bijvoorbeeld een lichter varkentje tussen zit en dat ons gegemiddeld gewicht een beetje lager wordt, maar er kan ook eens een dikkertje tussen zitten en dan gaat het weer omhoog,   


Samen met de vlees-aandeelhouders zouden we graag ook enkele groepsactiviteiten doen om kennis rond het bereiden van vleesproducten te delen of bv. gewoon samen gezellig bouillon trekken voor de winter.

10 kg varkenvlees = 2 x 5 kg 

5 kg af te halen 27 februari, andere 5 kg af te halen oktober. 

+/- 5 kg = 1/14 van varken

5 kg lamsvlees

5 kg af te halen op een van de 2 afhaalmomenten tussen september en januari 

+/- 5 kg =  1/3 lam 

6 kg kippenvlees = +/- 4 hele vleeskippen

2 kippen af te halen juni, 2 kippen af te halen augustus. 

1 VLEES-AANDEEL = 1 x vlees voor 2 personen/week 

(voor een volledig jaar)

  21 kg/jaar = 0.400 g/week 

TOTAAL = +/- 21 kg/jaar 

Deelnemers van het vleesaandeel hebben als optie om bij hun lam of varkensdeel ook eens een speciale snede op maat te bestellen aan dezelfde basis prijs van het lam. Zo kan je voor een speciale gelegenheid eens experimenteren met iets anders. 


Dit is het eerste jaar dat we een vleesaandeel doen, dus het is ook nog een beetje zoeken naar de juiste formule, maar samen komen we er wel uit. Heb je een 1-persoons of oneven huishouden, dan kan je half aandeel (bij)bestellen. een half aandeel is alles gedeeld door 2.  


Eventuele groepsactiviteiten worden samen afgesproken doorheen het jaar en zullen we ook samen bepaald worden, want dit is afhankelijk van welke kennis er onder onze leden zit.  

Varkensvleespakket - 5 kg - €84.5 (€16.90/kilo)

Een varken wordt mooi verdeeld onder ongeveer 14 mensen. Zo blijft er niet over van het varkentje en wordt alles mooi benut.

Er zit een beetje van alles in. Zo kan je van al het lekkers proeven dat een varken te bieden heeft.

Wat zit er in een pakket: chipolata’s, braadworsten, koteletten, lapjes, gebraad (500 g) OF stoofvlees (500 g), spek natuur, spieringkoteletten, hamburgers, gehakt …

Losse Verkoop

Hiervoor houden we 1 à 2 varkentje opzij. Deze is enerzijds voor mensen die graag is een grotere of speciale snede willen. Voor bijvoorbeeld de grillmasters onder ons.


Zo kan je bv. een grotere ham of stuk lende bestellen (€20.50/kg) , een groot stuk buikspek (€16.5/kilo) om traag te garen, een schouder voor pulledpork (€20.50/kilo), hele schouder met bot €18.50/kilo).


Anderzijds voor zij die graag een kleinere bestellingen doen of specifiek iets willen

Losse verkoop is over het algemeen duurder dan de pakketjes, omdat we bij de pakketjes mooi een varken kunnen delen over 14 mensen en bij de losse verkoop blijf je met stukjes zitten.


Gebraad (€20.50/kg)/ spiering, varkenslapjes (€18.50/kg) /chipolata’s, braadworst, hamburgers, gehakt, kotelet, stoofvlees, hammetjes (schenkel) en spek natuur (€18.50/kg)/ varkenshaasje (€26/kg)/ varkenspoten (€8/kg) / lever (€9/kg) / bandvet (€3/kg)/ ….

Je geeft je bestelling door via mail. 

Heel Varken

Met een groep vrienden of familie kan je een heel varken bestellen. Als je een heel varken bestelt, kan je dit helemaal op maat laten uitbenen. Zalig toch! 


gemiddeld komt er minstens 70 kg vlees van een van onze varkens. 

Voor een heel varken uitgebeend en verpakt betaal je €1050 (+/-€15/kg). 

Heb je hier interesse in? mail ons dan !